ГоловнаСуспільствоЖиття

Митрополита УПЦ МП допитали в поліції про зв'язки з "ДНР"

Митрополита Горлівського і Слов'янського зупинили під час перетину блокпоста біля Слов'янська.

Митрополита УПЦ МП допитали в поліції про зв'язки з "ДНР"
Митрополит Горловский и Славянский Митрофан
Фото: pravmir.ru

У Слов'янську допитали митрополита Горлівського і Слов'янського Митрофана, який представляє УПЦ МП, за підозрою у зв'язках з незаконними збройними формуваннями.

Про це Новостям Донбасса повідомили в прес-службі поліції Слов'янська.

Митрополита зупинили на блокпосту поблизу Слов'янська. Як з'ясувалося, він перебуває в базі МВС як особа, що підтримує зв'язки з незаконними збройними формуваннями.

"Його не затримали, а зупинили під час перетину блокпоста біля Слов'янська. Під час перевірки у базах МВС з'ясувалося, що він зазначений як особа, що підтримує зв'язки з незаконними збройними формуваннями. Запросили до відділу поліції, в присутності адвоката допитали", - заявили в поліції.

У відомстві зазначили, що Митрофан "наразі не є фігурантом кримінального провадження".

"Оперативні співробітники далі будуть цим займатися", - наголосили в поліції.

Нагадаємо, 9 грудня митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (Шукала) і митрополита Горлівського і Слов'янського Митрофана (Нікітіна) не пропустили на підконтрольну частину Донецької області в КПВВ "Новотроїцьке", оскільки з'ясувалося, що СБУ анулювала їхні перепустки.

Через два дні їхні перепустки, що дозволяють перетинати лінію розмежування на Донбасі, відновили.

Парафії і Донецької, і Горлівської єпархії розташовані по обидва боки лінії розмежування. Для повноцінного здійснення свого служіння правлячим архієреям цих єпархій необхідно особисто бути присутніми на парафіях і в монастирях з обох сторін, заявили в церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram