ГоловнаСуспільствоЖиття

НСТУ вимагає від наглядової ради компанії переглянути рішення про розрив контракту з Аласанією

У повідомленні наголошується на можливих маніпуляціях у висловах деяких членів наглядової ради.

НСТУ вимагає від наглядової ради компанії переглянути рішення про розрив контракту з Аласанією
Зураб Аласания
Фото: www.dyvys.in

Правління Національної суспільної телекомпанії України (НСТУ) вимагає від наглядової ради компанії переглянути раніше ухвалене рішення про дострокове розірвання контракту з головою правління мовника Зурабом Аласанією.

Про це повідомляє "UA:Суспільне мовлення".

"Правління Суспільного мовника зазначає незаконність рішення наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління і вважає рішення, ухвалене в неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом та закликає наглядову раду ПАТ "НСТУ" переглянути його з дотриманням всіх правових процедур", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні правління наголошується на можливих маніпуляціях у висловах деяких членів наглядової ради, зафіксованих у протоколі засідання.

Водночас, наводиться цитата члена наглядової ради Євгена Глібовицького, який заявив, що останні рішення наглядової ради НСТУ "загрожують реформі суспільного мовлення". Зазначається, що його слова підтримали члени наглядової ради Олександр Павличенко та Світлана Остапа.

Раніше Аласанія заявив про тиск на нього з метою закриття телепрограми "Схеми".

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада НСТУ достроково розірвала контракт з Аласанією під час засідання, на порядку денному якого не було питання про відставку голови правління. Пізніше з'ясувалося, що на Аласанію написала скаргу профспілка.

Аласанія очолював НСТУ з 15 травня 2017 року до 31 січня 2019 року. Він також керував Національною телерадіокомпанією України, на базі якої була створена НСТУ, з березня 2014 року по листопад 2016 року. Тоді він пішов у відставку за власним бажанням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram