ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області викрили "ребцентр", де примусово утримували 25 осіб

Організатора "реабілітації" затримали.

У Харківській області викрили "ребцентр", де примусово утримували 25 осіб
Фото: Православіє в Україні

У Харкові Національна поліція звільнила 25 осіб, яких незаконно утримували і катували в "реабілітаційному центрі". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

29 січня співробітники прокуратури і Немишлянського відділу поліції викрили підпільний реабілітаційний центр, куди доставляли людей проти їхньої волі. У постраждалих відбирали особисті речі, гроші та мобільні телефони, позбавляючи можливості звернутися по допомогу.

За інформацією правоохоронців, постраждалим доводилося жити в закладі, виконуючи встановлені організаторами правила. У разі непокори або спроби втечі потерпілих катували, били, не випускали на прогулянки, силоміць утримували в холодній воді або холодному приміщенні.

Як розповіли у відомстві, в "реабілітаційному центрі" примусово утримували 25 осіб. Серед них - трьох неповнолітніх (дівчат віком 15 і 17 років і 17-річного хлопця).

Після втручання силовиків усіх полонених "реабілітаційного центру" було звільнено.

Підозрюваного в організації підпільного центру затримано за статтею 208 КПК України, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України - незаконне позбавлення волі і катування більш ніж двох осіб. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій статей, чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі. Слідство також встановлює інших осіб, причетних до скоєння злочину.

Подробиці встановлюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram