ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній бойовик "ДНР" добровільно здався поліції в Донецькій області

41-річний чоловік зізнався, що хотів заробити грошей.

Колишній бойовик "ДНР" добровільно здався поліції в Донецькій області
Фото: ТСН

Житель Новодонецького, який у 2015 році зі зброєю в руках стояв на блокпосту в Калінінському районі Донецька, добровільно здався і активно співпрацює з правоохоронцями. Про це повідомили у Нацполіції Донецької області.

41-річний житель селища Новодонецьке звернувся до дільничного офіцера поліції на блокпосту "Богатир".

"Чоловік розповів, що поїхав на окуповану територію до сестри і вирішив вступити до лав терористів, щоб заробити грошей. Через місяць найманець покинув лави терористів, тому що йому не сподобалися умови несення служби. Після цього чоловік поїхав на заробітки за кордон, де займався будівництвом", - йдеться у повідомленні.

Згодом він все ж вирішив повернутися додому і здатися правоохоронцям.

На сьогодні чоловік дає свідчення і співпрацює зі слідством.

Щодо учасника НВФ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення непередбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

"Тільки після того, як пройде перевірку і буде встановлено, що на час перебування в лавах "ДНР" підозрюваний не скоював тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковано на ч. 6 ст. 260 КК України", - наголосили у поліції.

Згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, що перебувала у складі збройних формувань, яка добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у вересні на Донбасі затримали 11 підозрюваних у співпраці з "ДНР"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram