ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Порошенко відповів на петицію про "захист сімейних цінностей"

Заборона маршів рівності або гей-парадів неможлива за Конституцією.

Порошенко відповів на петицію про "захист сімейних цінностей"
Фото: docentidisostegno.it

Президент Петро Порошенко заявив про неконституційність законодавчих ініціатив, спрямованих на обмеження конституційних прав громадян, у тому числі маршів рівності, прайдів, гей-парадів, фестивалів квір-культури, тематичних матеріалів у ЗМІ.

Про це йдеться у відповіді на петицію "Про захист традиційних сімейних цінностей і інституту сім'ї" на сайті Президента.

"Поділяючи стурбованість громадськості з порушеної проблеми, хочу зазначити, що наше спільне завдання - побудувати толерантне, демократичне і європейське суспільство в Україні. Щодо заборони на законодавчому рівні пропаганди та популяризації різних видів девіантної статевої поведінки і антисімейних ідей вважаю за необхідне зазначити, що обов'язком кожної людини є не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей (стаття 68 Конституції України)", - сказано у відповіді.

Порошенко відзначає, що, відповідно до Конституції, громадяни мають рівні права і свободи, є рівними перед законом, і не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками переконань, статі та інших, а законодавство забороняє будь-які форми дискримінації, в тому числі підбурювання до дискримінації.

"Відповідно, будь-які законодавчі ініціативи, спрямовані на обмеження конституційних прав, є неконституційними", - відповів він.

Щодо захисту сімейних цінностей та інституту сім'ї Порошенко повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра з пропозицією доручити відповідним центральним органам виконавчої влади проаналізувати реалізацію державної сімейної політики і внести відповідні пропозиції щодо вирішення наявних проблем у цій сфері.

Нагадаємо, автором петиції про захист традиційних сімейних цінностей є голова правління Асоціації місіонерських церков євангельських християн України Віктор Танцюра. Петиція про припинення пропаганди гомосексуалізму і захист традиційних сімейних цінностей набрала 25 тис. голосів, необхідних для її передачі на розгляд уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram