ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Сумська міськрада виділила 1 млн гривень на лікування дітей, які постраждали в ДТП у Білорусі

Щоденна плата за лікування в Білорусі становить від 50 до 150 доларів.

Сумська міськрада виділила 1 млн гривень на лікування дітей, які постраждали в ДТП у Білорусі
Фото: УГАИ УВД Бресткого облисполкома

Сумська міськрада розглянула питання надання допомоги сім'ям постраждалих у ДТП дітей. Про це написав керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

На засіданні 23 травня міськрада вирішила виділити 1 мільйон гривень на допомогу школярам, у тому числі і сім'ї загиблого хлопчика.

За словами Живицького, батьки постраждалих дітей уже визначили процентне співвідношення допомоги незалежно від загальної суми, а зважаючи на потреби в лікуванні.

"Після переведення дітей з реанімації лікування для громадян України вже платне (оскільки немає відповідної міжурядової угоди між нашими країнами). Вартість одного дня перебування в стаціонарному відділенні - приблизно від 50 до 150 дол. США, залежно від стану і необхідного лікування, хірургічного втручання і т.д. Більшість дітей мінімум два місяці ще не можна буде перевозити в Україну. Тому цей мільйон на всіх скоро може закінчитися", - написав Живицький.

Нагадаємо, вранці 13 травня в Білорусі в результаті ДТП загинула одна дитина, ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості. Досудове розслідування здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram