ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ не змогло встановити причину отруєння в Черкасах

"Досі аналізи не показують результатів, що дали б зрозуміти, яка проблема сталася".

МОЗ не змогло встановити причину отруєння в Черкасах
Фото: kmu.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я досі не встановило причину масового отруєння в Черкасах, що сталося на шкільній лінійці 8 травня.

Про це LB.ua повідомила міністр Уляна Супрун.

"Учора останні госпіталізовані діти й дорослі в Черкасах пішли додому. Більшість тих дітей, які перебували в лікарні, не мали жодних ефектів від отруєння, але мали інші проблеми зі здоров'ям, тому лікарі вирішили поспостерігати за ними. Досі аналізи не показують результатів, що дали б нам зрозуміти, яка проблема сталася. Була токсична реакція на інгаляційний контакт невідомої речовини. Ми взяли грунт, воду і повітря для аналізу в Черкаському обласному лабораторному центрі МОЗ, також дослідження проводить Інститут хімічної токсикології, але досі проблема не ясна", - розповіла Супрун.

Нагадаємо, 8 травня на території загальноосвітньої школи №8 міста Черкаси під час проведення шкільної лінійки, на якій було 424 учні, діти відчули погіршення самопочуття і стали непритомніти. Медична допомога була потрібна кільком десяткам чоловік.

Головною версією отруєння назвали локальне розпилювання невідомої речовини. Служба безпеки України не виключає, що отруєння дітей у Черкасах могло бути диверсією. Результати експертизи в Міністерстві охорони здоров'я очікували ще 10 травня, проте офіційних заяв з цього приводу не надходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram