ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун чекає сьогодні на результати експертизи отруєнь у Черкасах

Постраждалих сьогодні, можливо, почнуть виписувати додому.

Супрун чекає сьогодні на результати експертизи отруєнь у Черкасах
Фото: kmu.gov.ua

Перших висновків експертиз масового отруєння в Черкасах очікують сьогодні, 10 травня 2018 року. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє "Радіо Свобода".

"Схоже на те, що діти щось вдихнули саме у дворі... Мають бути до кінця дня сьогодні якісь висновки. Діти, найімовірніше, сьогодні почнуть повертатися додому. Нових випадків захворювання немає. У їхніх крові та сечі не було хімічних речовин", - заявила Супрун.

В.о міністра зазначила, що жодного зв'язку між постраждалими дітьми не було, "лише подвір'я, де вони зібралися".

"Увечері був сильний дощ. Можливо, через цей дощ було щось із каналізацією чи щось із військовою частиною. Ми не впевнені, що сталося", - додала вона.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням", причини погіршення стану здоров'я дітей встановлюють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок масового отруєння в Черкасах 58 осіб ще перебувають у лікарні - 54 дитини і чотири дорослих. ДСНС взяла проби повітря, ґрунту й води на місці події, але перевищення небезпечних речовин не виявила.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram