ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Декларації з лікарями підписали 4,5 млн українців

Найактивніше декларації підписують люди віком від 40 до 64 років.

Декларації з лікарями підписали 4,5 млн українців
Фото: mallbiztrends.com

Декларації з лікарями в рамках кампанії "Лікар для кожної сім'ї" підписали 4,5 млн українців (понад 10%).

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

За даними Міністерства охорони здоров'я, найактивнішими були жителі Вінницької області, 20% із яких обрали лікаря, а також Харківській (16%), Полтавській (15,5%), Чернівецькій (13%) і Житомирській (майже 11%) областей. При цьому Харківська область лідирує за кількістю підписаних декларацій - понад 478 тис. штук.

Зазначають, що найактивніше декларації підписують люди віком від 40 до 64 років - вони підписали третину всіх укладених декларацій.

Кількість підписаних декларацій на медичне обслуговування дітей становить 23%, наступними за активністю є вікові групи 18-39 років та 65 років і старше (по 22%).

В електронній системі охорони здоров'я зареєстровано 20,579 тис. лікарів і 1,194 тис. медустанов. Більш ніж 72% пацієнтів, які вже обрали свого лікаря, підписали декларації із сімейними лікарями, 15,1% - з терапевтами, 12,3% - з педіатрами.

Нагадаємо, восени минулого року Верховна Рада прийняла медичну реформу. Вона передбачає державні гарантії оплати наданих пацієнтам медичних послуг і лікарських засобів коштом державного бюджету за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Про те, як підписувати декларацію з особистим лікарем, раніше розповіла в.о. голови МОЗ Уляна Супрун. Також читайте матеріал LB.ua про те, як працює електронний запис до лікаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram