ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун розповіла, як підписувати декларацію з особистим лікарем

"Головне, визначитися з людиною, якій ви довіряєте".

Супрун розповіла, як підписувати декларацію з особистим лікарем
Фото: Макс Требухов

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як підписати декларацію з особистим лікарем.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Головне, визначитися з людиною, якій ви довіряєте. Сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким ви підпишете декларацію, має стати вашою першою довіреною особою в питанні здоров'я. Саме йому ви будете телефонувати під час застуди й інших проблем з питань самопочуття. Він буде давати поради з профілактики, лікування і в разі необхідності давати скерування до вузьких спеціалістів", - пояснила Супрун.

Вона також зазначила, що необхідності обов'язково вибрати собі лікаря до 2 квітня немає.

"Якщо ще не знаєте, до якого лікаря хочете ходити - не турбуйтеся. Те, що з 2 квітня починається національна кампанія з вибору лікаря ще не означає, що ось-ось усі лікарі сядуть на потяг і вам потрібно встигнути придбати на нього квиток. Процес вибору лікаря не має кінцевих термінів, а отже, кожен зможе знайти свого фахівця, коли буде зручно", - наголосила в.о. голови МОЗ.

При цьому вона закликала "не відкладати це питання на місяці".

"Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтесь у виборі від медустанови, де хотіли би лікуватися. Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу, він повинен бути підключений до електронної системи охорони здоров'я. Частина медзакладів уже підключилася, частина ще в процесі", - додала Супрун.

Вона також опублікувала відповідну "інструкцію":

Фото: facebook.com/ulanasuprun

Нагадаємо, з 1 липня починає діяти перший етап реформи охорони здоров'я, а з 2 квітня - приписна кампанія (можливість вибрати сімейного лікаря і підписати з ним декларацію). Детальніше про те, коли і як підписувати з лікарем декларацію, читайте в матеріалі LB.ua "18 запитань про медреформу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram