ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун розповіла про норми наявності антибіотиків у м'ясі

Коли м'ясо тварини потрапляє в продаж, там містяться вже залишки цих препаратів.

Супрун розповіла про норми наявності антибіотиків у м'ясі
Фото: novorab.ru

Використання антибіотиків на фермах - поширена практика, тварини отримують антибіотики не тільки для лікування інфекцій, але і для їх профілактики, а також поліпшення росту. Тому антибіотики можуть бути в м'ясі.

Про це написала в. о. голови МОЗ Уляна Супрун у Фейсбуці.

"Якщо їх більше за норму, то вони порушують кишкову мікрофлору, викликають алергії, але це дуже малоймовірно. Адже зазвичай антибіотики виводяться з організму тварини з сечею. Крім того, на виробництвах введення антибіотиків повинні припинити за кілька днів до забою, і тоді їх вміст у м'ясі мінімізовано", - зазначила Супрун.

За її словами, коли м'ясо тварини, яка вживала антибіотики, потрапляє в продаж, там містяться вже залишки цих препаратів.

"Більшість з них потім знищується при термічній обробці - обсмажуванні, варінні, приготуванні в мікрохвильовій печі або запіканні. Тому загрозу перш за все становлять не антибіотики, а стійкі до них бактерії, які також там можуть бути присутні. Такі бактерії нечутливі до антибіотиків, а отже - від хвороб, які вони викликають, вилікуватися дуже важко", - зазначила Супрун.

Вона також закликала бути відповідальними під час застосування антибіотиків.

Нагадаємо, в січні правоохоронці виявили поставки м'яса з хімікатами в дитячі садки та лікарні в Житомирській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram