ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителька Луганщини піде під суд за підтримку "референдуму" "ЛНР"

Жінка зізналася, що працювала на "виборчій дільниці".

Жителька Луганщини піде під суд за підтримку "референдуму" "ЛНР"
Фото: ‏@euromaidan

Прокуратура Луганської області передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мешканки Новоайдарського району за фактом участі в проведенні так званого "референдуму" на підтримку "акта про державну самостійність ЛНР". Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Розслідування встановило, що в травні 2014 року громадянка України погодилася взяти участь у проведенні на території одного з селищ Новоайдарського району так званого "референдуму про підтримку акта про державну самостійність ЛНР" як член так званої "виборчої комісії", - розповіли в прокуратурі.

Жінка заповнювала відомості і видавала бюлетені виборцям. Під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину.

У цей час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання провини направлено до суду. Жінку звинувачують у навмисних діях, вчинених за попередньою змовою групою осіб, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України.

Нагадаємо, в Донецькій області за співпрацю з представниками незаконного збройного формування "ДНР" на лаві підсудних опинився прокурор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram