ГоловнаСуспільствоЖиття

Донецького прокурора викрили у співпраці з "ДНР"

У 2014 році чоловік ніс службу на блокпостах бойовиків.

Донецького прокурора викрили у співпраці з "ДНР"
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області прокурору загрожує до 8 років позбавлення волі за причетність до діяльності сепаратистської організації "ДНР". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в 2014 році звинувачений входив до складу псевдодержавної освіти "ДНР". Будучи одягненим в камуфляжну форму і маючи автомат, він ніс службу на одному з блокпостів "ДНР", де здійснював пропускний режим, перевіряв транспортні засоби та людей", - сказано в повідомленні.

У 2016 році підозрюваний, будучи держслужбовцем виконавчої служби ГУ юстиції в Донецькій області, взяв участь у відкритому конкурсі на посаду в прокуратурі. У 2017 році за результатами конкурсу, згідно з рейтинговим списком, людина була працевлаштована на посаду прокурора в одну з місцевих прокуратур Донецької області.

Зараз прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом співпраці прокурора з представниками незаконного збройного формування "ДНР".

Обвинувальний акт за ч.2 ст. 260 КК України (участь в незаконних воєнізованих або збройних формуваннях) затверджений і направлений до суду для розгляду по суті. За клопотанням прокуратури вирок суду обвинувачений буде чекати під вартою. Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 4 травня співробітники Служби безпеки провели обшуки у всіх міських відділеннях Національної поліції (Комунарському, Шевченківському, Дніпровському та Вознесенівському) і окремих прокуратурах Запоріжжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram