ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області чоловік, який напав на поліцейських із пістолетом і гранатою, отримав 13 років колонії

Інцидент стався 23 грудня 2015 року.

В Одеській області чоловік, який напав на поліцейських із пістолетом і гранатою, отримав 13 років колонії
Фото: mediasat.info

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області засудив до 13 років колонії 33-річного місцевого жителя, який напав на поліцейських, застосувавши вогнепальну зброю і гранату.

Інцидент, про який ідеться, стався 23 грудня 2015 року, пише Думская.

"Раніше судимий за крадіжку громадянин розгулював п'яним по Ізмаїлу і зайшов в під'їзд будинку по вулиці Івана Франка. Там він голосно лаявся матом, і мешканці викликали поліцію. Побачивши правоохоронців, порушник дістав перероблений на бойовий пістолет Zоraкі і зробив кілька пострілів, після чого спробував утекти. Поліцейські кинулися за ним, і тоді хуліган жбурнув у їхній бік гранату РГД-5. У результаті вибуху співробітники отримали осколкові поранення", - йдеться в повідомленні.

Дії "бойовика" кваліфікували за статтею 263 і 348 КК - "Незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями", а також "Зазіхання на життя працівника правоохоронного органу".

У термін покарання засудженому зарахували його перебування в СІЗО, причому період з 23 грудня 2015-го по 18 травня 2017-го - з розрахунку день за два (за "законом Савченко").

Нагадаємо, в січні на депутата Київської облради Віталія Карлюка напали з муляжем гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram