ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві викрали бізнесмена з Івано-Франківська заради $50 тисяч викупу

Поліція затримала зловмисників за півдня.

У Києві поліція затримала двох викрадачів бізнесмена, за звільнення якого вони вимагали 50 тис. дол. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. У столичну поліцію звернулася мешканка Івано-Франківська, повідомивши про викрадення чоловіка. Жінка додала, що їй подзвонили невідомі і запропонували повернути заручника в обмін на викуп.

За словами начальник ГУНП у Києві Андрія Крищенка, під час першочергових заходів співробітники карного розшуку встановили місце, звідки викрали чоловіка. Також вивчили записи вуличних камер відеоспостереження. Так поліцейські дізналися про напрямок руху і модель автомобіля, на якому повезли підприємця.

"За півдня ми встановили місце ймовірного перебування заручника і, щоб не ризикувати його життям, прийняли рішення залучити спецпризначенців КОРД. Після проведення необхідних заходів ми звільнили чоловіка - і зараз його життю і здоров'ю нічого не загрожує", - розповів Крищенко.

Він додав, що у квартирі перебував один зловмисник. Іншого співучасника злочину затримали в під'їзді цього ж будинку.

Викрадачі - 38-річні жителі Донецької області, які останнім часом проживали в столиці. Один мав при собі зареєстровану зброю - пістолет "Форт" з патронами до нього. Зазначені предмети вилучили та направили на експертизу.

Відомо, що потерпілий займався підприємницькою діяльністю, а в столиці перебував у справах. Однак як він потрапив у поле зору зловмисників, поліції ще належить встановити.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Слідчі готують клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляли в лютому, в Києві вимагачі викрали бізнесмена заради $500 тисяч викупу. Підприємця тримали в заручниках близько 10 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram