ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області затримали банду грабіжників-гастролерів

П'ятеро грабіжників "подорожували" по різних містах України.

Співробітники підрозділу КОРД ГУ Нацполіції в Житомирській області затримали групу уродженців Вінниці, які скоювали розбійні напади в різних областях країни. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Співробітники кримінальної поліції і спецпідрозділу КОРД поліції в Житомирській області в результаті спецоперації затримали злочинну групу відразу після здійсненої ними крадіжки цінностей на суму близько одного мільйона гривень з домоволодіння жителя Київщини", - сказано в повідомленні.

Члени банди причетні до низки зухвалих злочинів на території Житомирської та інших областей України. До скоєння злочинів вони готувалися заздалегідь, мали у володінні квадрокоптер для обстеження місцевості, купували необхідне обладнання для спілкування один з одним (рації, засоби стільникового зв'язку, змінні сім-карти), навіть спецодяг працівників правоохоронних органів.

Як розповів в.о. начальника поліції в Житомирській області Сергій Крупей, усі учасники банди - мешканці Вінницької області віком 25-47 років, серед них є чемпіон з боїв без правил.

14 травня поліція затримала п'ятьох злочинців відразу після пограбування приватного будинку. З будинку зловмисники винесли, за оцінкою господаря, цінностей загалом на суму близько 1 млн гривень. Того ж дня поліцейські провели обшуки за місцем проживання затриманих у Києві та у Вінницькій області та вилучили речі, які свідчать про злочинну діяльність.

Зараз правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до низки злочинів, у тому числі вчинених на території інших регіонів. Окрім того, поліцейські мають усі підстави вважати, що до складу злочинного угруповання входило більше учасників.

Вирішується питання про обрання для затриманих запобіжного заходу.

Нагадаємо, в Сумах прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень співробітниками поліції, яке супроводжувалося насильством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram