ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура Києва передала до суду справу про розбій на $430 тисяч

У березні двоє чоловіків пограбували і побили літню жінку та її сина.

Прокуратура Києва передала до суду справу про розбій на $430 тисяч
Фото: runews.su

Прокуратура Київської області повідомила про підозру зловмисникам, які скоїли розбійний напад на сім'ю в Бориспільському районі й викрали 430 тис. доларів.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"У березні цього року двоє безробітних чоловіків у балаклавах проникли через металопластикове вікно в приватний будинок у селі Бориспільського району, де проживав син разом з матір'ю 1946 року. За допомогою пластикових хомутів зловмисники зв'язали потерпілих, побили їх і, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, заволоділи ювелірними виробами і грошима в розмірі 430 тис. доларів США, після чого покинули місце події", - йдеться в повідомленні.

Потерпілі не могли самостійно звільнитися, і тільки вранці наступного дня їм допомогли сусіди і повідомили про цей випадок у поліцію. 72-річна потерпіла від отриманих тілесних ушкоджень померла.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з бойовими припасами) КК України. За фактом смерті літньої жінки в Єдиний реєстр внесено відомості за ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Досудове розслідування триває - правоохоронці встановлюють, хто із затриманих завдав потерпілій смертельних ударів.

Погоджено та подано до суду клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Київській області затримали двох чоловіків, які знущалися над 71-річною бабусею і знімали це на відео.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram