ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовослужбовець отримав два роки в'язниці за ухилення від служби і втрату автомата

Його також зобов'язали відшкодувати понад 32 тис. гривень матеріальних збитків військовій частині.

Військовослужбовець отримав два роки в'язниці за ухилення від служби і втрату автомата
Архив

Новомосковський суд Дніпропетровської області засудив військовослужбовця до двох років і трьох місяців тюремного ув'язнення за ухиляння від служби і втрату автомата.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Південного регіону.

Зазначають, що військовослужбовця визнано винним у самовільному залишенні військової частини (ч.3 ст.407 КК) і втраті військового майна (ч.2 ст.413 КК).

"Слідством встановлено, що в листопаді 2014 року, перебуваючи на території базового табору в Донецькій області, вказаний військовослужбовець, порушуючи правила зберігання зброї, залишив ввірений йому для службового користування АКС-74Н у наметі без охорони. Наступного дня зброї на місці не виявилося", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 1 січня 2015 року солдат не прибув вчасно в місце несення служби - військову частину в Дніпропетровській області і продовжував ухилятися від служби понад три місяці, проводячи час на свій розсуд.

У квітні того самого року військовослужбовець самостійно прибув у військову прокуратуру з повинною.

"З огляду на щире каяття підсудного в злочинах, повне визнання вини та явку з повинною, суд відправив солдата в тюрму на два роки і три місяці. Крім того, обвинуваченого зобов'язали відшкодувати матеріальний збиток військовій частині в розмірі понад 32 тис. гривень", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, в Тернопільській області солдат отримав 11 років в'язниці за самоволку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram