ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор Фонду соцстрахування Євген Баженков розповів про безкоштовне забезпечення ліками постраждалих на виробництві Актуально

Стали відомі подробиці соцпрограми.

Директор Фонду соцстрахування Євген Баженков розповів про безкоштовне забезпечення ліками постраждалих на виробництві

Фонд соціального страхування України реалізував програму фінансування лікарських засобів і виробів медичного призначення, необхідних постраждалим на виробництві, в обсязі 100% потреби. Про це повідомив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Протягом 2017 за рахунок коштів Фонду лікарськими засобами та виробами медичного призначення в аптечних закладах було забезпечено 18 965 осіб, у тому числі 910 внутрішньо переміщених осіб.

За словами Євгена Баженкова, програма забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення доступна потерпілим на виробництві в усіх регіонах України. Участь у програмі беруть кілька тисяч аптечних закладів, яким Фонд соціального страхування відшкодовує вартість відпущених препаратів.

Крім того, потерпілі на виробництві можуть самостійно придбати необхідні ліки і вироби медичного призначення в будь-якому аптечному закладі - в такому разі Фонд на підставі розрахункових документів компенсує вартість коштів безпосередньо застрахованій особі.

«Одна з головних функцій Фонду - в разі виробничого травматизму або професійного захворювання гарантувати людині, по-перше, компенсацію втраченого заробітку і, по-друге, фінансування відновлення її здоров'я і працездатності. Для цього ФССУ в повному обсязі фінансує надання постраждалим на виробництві медичної допомоги: від оплати діагностики, операцій і анестезії до забезпечення усіма потрібними ліками, гігієнічними виробами, протезуванням і відновним лікуванням у зв'язку з прямими наслідками страхового випадку», - зазначає Євген Баженков.

Право на отримання лікарських засобів за рахунок Фонду соцстрахування має кожен потерпілий в результаті нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Фондом фінансується 100% вартості препаратів і медвиробів, потреба в яких визначена МСЕК і лікарсько-консультаційною комісією установи охорони здоров'я. Забезпечення відбувається в повному обсязі, відповідно до потреби протягом усього періоду до відновлення здоров'я.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України, який об'єднав фонди соцстрахування з тимчасової втрати працездатності та від нещасного випадку на виробництві, повноцінно запрацював з 1 серпня 2017 року. За цей період ФССУ вдалося завершити реформу надання соціальних послуг українцям за адресним принципом, що дозволило, зокрема, збільшити ефективність програми забезпечення реабілітаційним лікуванням за рахунок коштів Фонду, а також почати впровадження низки інноваційних змін усієї системи соціального страхування в Україні.

Стежити за новинами соціального страхування можна на офіційному веб-порталі ФССУ, у Facebook чи Twitter.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram