ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" на добу закрили Моспине

У місто нікого не пускали і нікого з нього не випускали.

Бойовики "ДНР" на добу закрили Моспине
Фото: mvddnr.ru

Протягом 11 грудня бойовики незаконного угруповання "ДНР" закрили місто Моспине, що розташоване неподалік від Донецька, на в'їзд і виїзд.

Прес-служба ОБСЄ повідомила, що патруль Спеціальної моніторингової місії намагався потрапити в місто для перевірки цієї інформації, але в двох випадках їм цього не дозволили зробити озброєні особи при в'їзді в населений пункт. Пояснень спостерігачам не надали.

У селі Бирюки, яке прилягає до Моспине, представники місії поспілкувалися з деякими місцевими жителями. Дві жінки розповіли, що вони виїхали з Моспине 11 грудня близько 5 години ранку. В цей час на виїзді вже перебували бойовики, які змусили їх показати документи. Жінки також повідомили, що Моспинських школярів в цей день відправили по домівках, тому що вчителі не з'явилися на роботу.

Інша група місцевих жителів заявила спостерігачам, що всі дороги в Моспине закриті і нікого не пускають ні на в'їзд, ні на виїзд. За їхньою інформацією, операція почалася о 4 ранку 11 грудня і повинна була тривати добу.

12 грудня бойовики повідомили свою версію події. Стверджується, що населений пункт зазнав зачистки силами близько 500 силовиків. У місцевих жителів нібито вилучили 7 гранат, 3 запали, 1 кілограм артилерійського пороху, близько 700 патронів, а також 1 тонну чорних і кольорових металів.

Відзначається, що "особлива увага" приділялася питанням дотримання термінів реєстрації транспорту. Бойовики вилучили 6 автомобілів і 4 мотоцикли, які не були зареєстровані в структурах "ДНР". Водії вилученого транспорту були притягнуті до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram