ГоловнаСуспільствоПодії

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід другому учаснику смертельного ДТП у Харкові

Дронов, який брав участь в засіданні з відеоконференції, в момент оголошення впав на стіл. Після цього зв'язок відімкнули.

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід другому учаснику смертельного ДТП у Харкові
Фото: Facebook / Nikolay Krivolapoff

Апеляційний суд Харківської області відмовився пом'якшити запобіжний захід водієві позашляховика Volkswagen Touareg Геннадію Дронову, який є одним з учасників ДТП в Харкові, що призвело до загибелі шести осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Апеляційну скаргу ... залишити без задоволення", - йдеться в ухвалі, озвученій в четвер увечері суддею Ярославом Чопенком.

Сам Дронов, який брав участь в засіданні з відеоконференції, в момент оголошення впав на стіл. Після цього зв'язок відімкнули.

Раніше сьогодні Дронов пригрозив почати сухе голодування, якщо суд не задовольнить апеляційну скаргу про пом'якшення йому запобіжного заходу. Він стверджує, що за час, проведений в СІЗО, у нього погіршився стан здоров'я. Він звернувся до суду з проханням призначити йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного браслета і дозволити продовжити лікування в приватній клініці.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шість осіб було госпіталізовано.

Зайцевій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявив на суді, що в ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. Пізно увечері 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства, тобто до 19 грудня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram