ГоловнаСуспільствоПодії

Другий учасник смертельного ДТП у Харкові пригрозив почати голодування

Дронов просить суд дозволити йому продовжити лікування в приватній клініці.

Другий учасник смертельного ДТП у Харкові пригрозив почати голодування
Геннадий Дронов
Фото: Facebook / Nikolay Krivolapoff

Водій позашляховика Volkswagen Touareg Геннадій Дронов, який є одним з учасників ДТП в Харкові, що призвело до загибелі шести осіб, заявив, що оголосить сухе голодування, якщо суд не задовольнить апеляційну скаргу про пом'якшення йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У разі, якщо суд не буде справедливим, не буде справедливо розглянута моя апеляція, апеляційна скарга мого адвоката і мені не буде змінено запобіжний захід, я буду голодувати ... Я не буду нічого ні пити, ні їсти до того часу, поки не буде прийнято законне справедливе рішення", - сказав Дронов під час засідання апеляційного суду Харківської області.

Він стверджує, що за час, проведений в СІЗО, у нього погіршився стан здоров'я. Він звернувся до суду з проханням призначити йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного браслета і дозволити продовжити лікування в приватній клініці.

Прокурор заперечував проти задоволення апеляційної скарги, посилаючись на те, що Дронов може симулювати погіршення стану здоров'я, щоб затягувати або ухилятися від слідства.

Нагадаємо, 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під управлінням Дронова. В результаті зіткнення Lexus вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. На місці загинули чотири дівчини і один хлопець, ще шість осіб було госпіталізовано.

Зайцевій повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Захист Зайцевої заявив на суді, що в ДТП винен Дронов. 6 листопада йому повідомили про підозру. Пізно увечері 8 листопада суд відправив Дронова під арешт без можливості внесення застави до закінчення слідства, тобто до 19 грудня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram