ГоловнаСуспільствоВійна

У Білорусі бойовика "ДНР" засудили до 2 років обмеження волі

Чоловіка відпустили з-під варти під підписку про невиїзд.

У Білорусі бойовика "ДНР" засудили до 2 років обмеження волі
Фото: EPA/UPG

Гомельський обласний суд Білорусі засудив бойовика "ДНР" Віталія Митрофанова до двох років обмеження волі за участь у військових діях на території іноземної держави.

Про це повідомляє TUT.BY.

"41-річного жителя районного центру визнали винним в ідеологічному найманстві без наявності корисливої складової (361-3 ч.1 КК РБ). Він отримав два роки «хімії»", - йдеться в повідомленні.

Розгляд справи щодо Митрофанова тривав два тижні.

До набуття вироком законної чинності його відпустили з-під варти і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. Його звільнили в залі суду. Час утримання під вартою Митрофанову зарахують як один за два дні обмеження волі.

Митрофанов перебував на території ДНР з квітня по червень 2017 року. Там він, за даними слідства, охороняв різні склади і ніс бойове чергування в збройному формуванні на лінії ворогуючих сторін. На початку липня чоловік повернувся в Білорусь і через кілька тижнів його затримали і взяли під варту.

Обвинувачений одружений, раніше судимий. Незважаючи на те, що чоловік має білоруське громадянство, він є уродженцем російського Нижньовартовська. Під час судового засідання Митрофанов визнав свою провину і розкаявся в скоєному.

Вирок законної силу не набрав і може бути оскаржений.

Нагадаємо, за останні півроку це друга кримінальна справу, пов'язана з найманством, яку розглядають білоруські суди. У вересні 2017 року в Вітебську до двох років обмеження волі суд засудив 29-річного Олексія Єршова. Тоді суд проходив у закритому режимі. Через півтора місяця стало відомо, що чоловік виїхав з Білорусі та повернувся в "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram