ГоловнаПолітика

СБУ звинуватила Маркова і Ківана у фінансуванні "ДНР/ЛНР" (оновлено)

В офісах забудовника проходять обшуки.

СБУ звинуватила Маркова і Ківана у фінансуванні "ДНР/ЛНР" (оновлено)
Архив
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила про фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом будівельної компанії незаконних збройних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Правоохоронці встановили, що один з великих одеських забудовників частину проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації й отримує готівкою. Гроші передавали одному з колишніх депутатів міськради Одеси, який має "інтереси" в будівельному бізнесі. Співробітники спецслужби задокументували, що депутат, оголошений у міжнародний розшук, переховується від українського правосуддя на території Росії і скеровує відсоток від суми на фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій "ДНР/ЛНР", - повідомляють на сайті спецслужби.

"Інтерфакс-Україна" пише, що йдеться про Ігоря Маркова - голову партії "Родіна", екс-депутата Верховної Ради й Одеської міськради.

Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, СБУ проводить обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії і місцях проживання фігурантів справи.

Оновлення. Будкомпанія, в якій проводить обшуки СБУ, - група "Кадорр" бізнесмена Аднана Ківана.

З офісу компанії в Аркадії вивели всіх співробітників для можливості проводити перевірки документів, комп'ютерів і сейфів. Слідчі дії проводять також у ще одному офісному будинку компанії на вулиці Успенській. Також призупинено мовлення студії "7 каналу", що належить Ківану, пише "Южный курьер".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram