ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Дело Слюсарчука

Апеляційний суд у Тернополі продовжив розглядати справу "доктора Пі"

Захист Слюсарчука вимагає скасувати вирок і закрити провадження.

Апеляційний суд у Тернополі продовжив розглядати справу "доктора Пі"
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області оголосила про початок судових дебатів у кримінальному провадженні у справі Андрія Слюсарчука, відомого як "доктор Пі".

Про це повідомляють на сайті суду.

"Дослідивши матеріали справи, частково провівши судове слідство і розглянувши всі клопотання учасників кримінального судочинства, колегія суддів оголосила про початок судових дебатів", - йдеться в повідомленні.

Першим слово було надано стороні захисту. У своїх виступах адвокати Слюсарчука просили скасувати вирок Сихівського райсуду Львова від 14 лютого 2014 року, а кримінальне провадження закрити "через істотні порушення КПК і неприпустимість пред'явлених доказів".

Після цього суд оголосив перерву до 30 листопада 2017 року.

На наступному засіданні в дебатах виступить сторона звинувачення.

Нагадаємо, Слюсарчука в лютому 2014 року визнали винним у п'яти випадках незаконної лікарської діяльності, двох убивствах з необережності, шахрайстві і підробці документів. У місцях позбавлення волі він провів чотири роки і сім місяців.

Улітку 2016 року він вийшов на свободу за так званим "законом Савченко". Тому вважається, що Слюсарчук відсидів майже сім років. Решту терміну "доктор Пі" відбуває в умовно-достроковому звільненні. В апеляційному суді він вимагає зняти всі звинувачення і планує продовжувати свою діяльність.

Слюсарчука посадили завдяки розслідуванню газети «Експрес». Журналісти звинуватили "доктора Пі" (прозваного так за фокус з відтворенням числа Пі) в серії тяжких злочинів, скоєних протягом заняття лікарською діяльністю на підставі сфальсифікованих документів: доведенні людей до смерті, встановленні хибних діагнозів з метою вимагання грошей, торгівлі російськими медичними препаратами за багаторазово завищеними цінами, контрабанді заборонених психотропних препаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram