ГоловнаСуспільствоЖиття

Директора санаторію "Київ" оштрафовано на 10 тис. гривень за недбалість під час організації реабілітації учасників АТО

Підсудний уклав з прокуратурою угоду про визнання провини.

Директора санаторію "Київ" оштрафовано на 10 тис. гривень за недбалість під час організації реабілітації учасників АТО
Фото: goodvin.info

Печерський районний суд засудив до 10 тис. гривень штрафу директора санаторію "Київ" за службову недбалість під час організації психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції на Донбасі.

Про це йдеться в рішенні суду.

Згідно з документом, підсудний з 16 травня 2014 року працює гендиректором санаторію "Київ". 2015 року підприємство виграло конкурс на проведення заходів психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Згідно з угодою, санаторій був зобов'язаний у 2015 році провести психологічну реабілітацію 300 бійців загальною вартістю 1 614 300 гривень.

"Обвинувачений, не перевіривши реальної кількості учасників АТО, яким були надані послуги психологічної реабілітації, склав офіційний документ, у який були внесені недостовірні відомості про надання послуг", - наголошено в повідомленні.

Зокрема, під час слідства встановлено, що з 300 осіб, яким повинні були надати послуги реабілітації, 47 у санаторії "Київ" не перебували і, відповідно, послуг не отримували.

Також встановлено, що в результаті службової недбалості гендиректора в санаторії належно не організували реєстрації й ідентифікації осіб, які прибули на реабілітацію. Це спричинило збитки на загальну суму 252 907 гривень.

У липні підсудний уклав з прокуратурою угоду про визнання провини. 11 жовтня суд затвердив цю угоду і призначив гендиректорові санаторію покарання у вигляді штрафу.

Нагадаємо, у ЗСУ оцінили морально-психологічний стан військовослужбовців як задовільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram