ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв "драконівські" штрафні санкції недобросовісним роботодавцям

"Це десятки і сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника".

Гройсман пообіцяв "драконівські" штрафні санкції недобросовісним роботодавцям
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що влада повинна карати роботодавців, які приховують зайнятість працівників, і розповів про те, як держава зможе подбати про пенсіонерів, які не були офіційно оформлені.

"Ми, як держава, подбаємо про кожного, тому що та людина, яка не працює, досягла пенсійного віку і не має права на пенсію, значить ця людина повинна отримати соціальну підтримку, соціальну допомогу держави, але не за рахунок пенсіонерів, а за рахунок держави , за рахунок загального фонду бюджету, і тому це роз'єднання теж позитивно повинно впливати в майбутньому на пенсіонерів", - розповів прем'єр-міністр в інтерв'ю 5 каналу.

Володимир Гройсман зазначив, що в рамках підвищення мінімальної заробітної плати були прийняті серйозні рішення про штрафні санкції, які будуть стосуватися недобросовісних роботодавців.

"Тепер те, що стосується детінізації. Я вважаю, що ми, як працівники, повинні вимагати від наших роботодавців оформляти всіх людей на роботу офіційно. У цьому питанні треба поставити крапку. Час, коли приймали найманого працівника, як раба без прав, без документів, має піти в минуле. Ми прийняли рішення в рамках підвищення мінімальної заробітної плати, дуже серйозні, я б сказав "драконівські" штрафні санкції. Поки що ми їх навіть не впроваджували, бо це десятки і сотні тисяч гривень, якщо знайдемо неоформленого працівника", - додав Гройсман.

Прем'єр вважає, що держава повинна карати недобросовісних роботодавців, "які приховують зайнятість, які приховують від своїх найманих робітників сплату в пенсійний фонд і фактично роблять їх в майбутньому бідними".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram