ГоловнаПолітика

Силовики вилучили $1,7 млн і майже 3 кг золота в чернігівському конвертцентрі (оновлено)

Також вилучено комп'ютерну техніку, фіктивні печатки, 117 тис. євро і 8,2 млн гривень.

У Чернігові правоохоронці ліквідували конвертаційний центр, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"У Чернігові під час спільної операції місцевої прокуратури та податкової міліції з ліквідації конвертаційного центру, крім гривень, вилучено 1 млн 670 тис. доларів, 117 тис. євро і 2,6 кг золота!", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що правоохоронці виявили та припинили діяльність конвертаційного центру, який надавав послуги підприємствам реального сектора економіки у формуванні незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість на території Чернігівської та Київської областей.

Для прикриття незаконної діяльності, яка полягала у формуванні податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектора економіки Чернігівської та Київської областей, учасники центру використовували більш як 20 транзитно-конвертаційних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб.

Згідно з повідомленням, правоохоронці провели понад 20 санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб, причетних до діяльності конвертаційного центру, в офісних приміщеннях і транспортних засобах.

"За результатами виявлено та вилучено печатки підприємств з ознаками фіктивності, магнітні носії інформації, комп'ютерна техніка, фінансово-господарські документи, чорнові записи, готівкові кошти в сумі 8,2 млн гривень, 1 млн 678 тис. доларів, 117 тис. євро, 3,4 кг золота", - написала Сарган в фейсбуці.

Також вона повідомила, що на виконання постанов слідчого судді були накладені арешти на 1,7 млн гривень, які містилися на банківських рахунках фіктивних підприємств, і зупинено видаткові операції. Обшуки тривають.

Нагадаємо, у вересні в Києві ліквідували конвертаційний центр з річним оборотом 1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram