ГоловнаСуспільствоВійна

Вісьмох військових поранено на Донбасі від початку дня

Штаб АТО нарахував 18 обстрілів.

Вісьмох військових поранено на Донбасі від початку дня
Фото: Макс Левин

Вісім українських військових отримали поранення в результаті бойових дій на Донбасі з початку дня. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Станом на 18:00 бойовики "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, здійснили 18 обстрілів позицій української армії.

Більшість із них припало на Приморський, або Маріупольський напрямок. Близько 6-ї ранку незаконні збройні формування обстріляли позиції біля селища Чермалик із мінометів калібру 120 мм. Стрілецьку зброю і гранатомети застосовували біля Широкиного, Водяного і Гнутового. Біля Мар'їнки бойовики обстріляли укріплення сил АТО з кулеметів.

На Донецький напрямок припало п'ять обстрілів, але вони мали доволі руйнівні наслідки. Близько першої години ночі під артобстріл зі 122 калібру потрапили позиції в районі селища Зайцеве. Пізніше з околиць Донецька обстріляли район Пісків, використовувалися міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. У південній частині Авдіївки стріляли з мінометів калібру 120 і 82 мм, а також зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку було два обстріли: біля Новозванівки бойовики застосували гранатомети, а біля Дінця - стрілецьку зброю.

Нагадаємо, що 26 травня на Донбасі був 61 обстріл, у результаті бойових дій поранено двох військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram