ГоловнаСуспільствоЖиття

На київській Оболоні відкрили після реконструкції парк "Наталка"

Віталій Кличко назвав новий парк кращим у столиці.

На київській Оболоні відкрили після реконструкції парк "Наталка"
Фото: facebook.com/zelenbud

У суботу в Києві відкрили другу чергу реконструйованого парку "Наталка" на Оболоні.

"Урочище "Наталка" між Оболонською набережною і Московським мостом тривалий час було покинутим. І його намагалися забудувати. Але разом з громадськістю нам вдалося повернути цю ділянку місту. За підтримки громадських активістів та мешканців Оболоні ми змогли перетворити урочище "Наталка" в зону відпочинку з сучасним дизайном, всією необхідною інфраструктурою, дитячими і спортивними майданчиками. Ми зробили найкращий парк Києва", - наводять на сайті КМДА слова мера столиці Віталія Кличка.

Після реконструкції на площі понад 7 га в парку з'явилася вхідна група: повністю переробили сходи, облаштували оглядові майданчики на верхній частині. Також у парку проклали нові комунікації, збудували громадський туалет, в якому обладнали пеленальний столик для немовлят, встановили ліхтарі вуличного освітлення. Вздовж алеї поряд з берегом Дніпра встановили три видові альтанки, облаштували майданчик для стріт-воркауту і поле для міні-футболу. Для нових дерев і клумб зробили автоматичний полив з водозабором з Дніпра. На центральній алеї облаштували бульвар з зонами для паркових скульптур.

У планах влади Києва зробити парк великим.

"Ми і далі будемо облаштовувати парк "Наталка"- на території площею 5 гектарів, ближче до Московського мосту, з'явиться зона відпочинку. Крім нових доріжок і освітлення там буде волейбольний майданчик і кілька пандусів від житлових кварталів у парк", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив, що наступного року буде реконструйовано столичний стадіон "Старт" і він стане одним з провідних центрів для занять спортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram