ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранили двох військових

Зафіксовано 61 обстріл.

За добу на Донбасі поранили двох військових
Фото: EPA/UPG

В результаті бойових дій на Донбасі за минулу добу двоє українських військових отримали поранення.

Протягом 26 травня бойовики 61 раз відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, іноді використовуючи і важке артилерійське озброєння, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку зафіксовано 34 факти застосування незаконними збройними формуваннями зброї проти українських військових. Після 18:00 бойовики здійснили кілька обстрілів середньої інтенсивності з мінометів калібру 120 мм по укріпленнях в районі Широкиного і Чермалика. Поблизу Павлополя, Лебединського, Водяного і Гнутового ворог неодноразово застосовував стрілецьку зброю і гранатомети. З такого ж озброєння противник вів вогонь з околиць Донецька по позиціях сил АТО на підступах до Мар'їнки і Красногорівки.

На Донецькому напрямку зафіксовано 19 обстрілів. Увечері противник найчастіше бив по позиціях ЗСУ у південному і східному передмісті Авдіївки. Використовували міномети, часто калібру 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також під ворожим вогнем з 82-мм мінометів опинилися опорні пункти поблизу Верхньоторецького. Біля Троїцького бойовики відкривали вогонь зі 120-мм мінометів. Також, вчора ввечері проросійські бандформування вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї біля Пісків.

На Луганському напрямку зафіксовано 8 випадків застосування зброї, майже половина з них - ввечері, всі - в районі Кримського, де ворог бив по позиціях ЗСУ з мінометів різних калібрів, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, в четвер п'ятеро бійців АТО отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram