ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранили з початку доби на Донбасі

Зафіксовано 26 обстрілів.

Одного військового поранили з початку доби на Донбасі
Архив
Фото: EPA/UPG

З опівночі і до 18:00 п'ятниці в результаті бойових дій на Донбасі один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення.

Підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських захисників. Неодноразово бойовики вели вогонь і з важкого артилерійського озброєння, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку в першій половині дня проросійські незаконні збройні формування з мінометів калібру 120 мм кілька разів вели вогонь по позиціях біля селища Чермалик. Поблизу Павлополя противник обстрілював укріплення сил АТО зі 122-мм артилерійських систем. Там же, а також у Гнутовому, ворог бив з мінометів, озброєння БМП і зенітної установки. Північніше, біля Мар'їнки, бандити застосовували міномети калібру 82 мм і гранатомети різних модифікацій. На підступах до Красногорівки українських військових обстрілював ворожий снайпер. Захисники Широкиного потрапили під обстріл з автоматичних станкових гранатометів.

На Донецькому напрямку ситуація відносно стабілізувалася, але обстріли не припинилися. Протягом дня бойовики обстрілювали українських військових, які тримають оборону в районі Луганського. Вони застосовували озброєння танка і бойових машин піхоти, гранатомети і великокаліберні кулемети. З околиць окупованої Горлівки незаконні збройні формування били по позиціях військових у Зайцевому з гранатометів і стрілецької зброї. У передмісті Авдіївки противник застосовував 82-мм міномети і кулемети.

На Луганському напрямку з початку доби проросійські озброєні банди чотири рази з автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по опорних пунктах у Новотошківському, а поблизу Донця - зі стрілецької зброї.Нагадаємо, за минулу добу п'ятеро бійців АТО отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram