ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко пообіцяв реконструкцію стадіону "Старт"

Ремонтні роботи проведуть в 2018 році.

Кличко пообіцяв реконструкцію стадіону "Старт"
Стадион "Старт"
Фото: tsn.ua

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що наступного року буде реконструйовано столичний стадіон "Старт" і він стане одним з провідних центрів для занять спортом.

"Громада відстояла легендарний стадіон "Старт", який за минулої влади передали під забудову. І вже в наступному році ми проведемо його реконструкцію. Впевнений, що він стане одним з провідних центрів столиці для занять спортом", - наводять слова Кличка на сайті КМДА.

На стадіоні "Старт" у футбольному "матчі смерті" київське "Динамо" перемогло команду окупантів в 1942 році. Після матчу київських футболістів було заарештовано, деякі з них пізніше були розстріляні.

Земля стадіону була відведена для будівництва житлового комплексу в 2010 році. ТОВ "Голден Хаус", яке пов'язували з сином Миколи Азарова Олексієм, який мав намір побудувати там спортивно-оздоровлювальний комплекс і бізнес-центр. Однак почати будувати компанії завадили акції протесту місцевих жителів. Пізніше влада Києва в судах добилися повернення в комунальну власність столиці земельної ділянки стадіону "Старт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram