ГоловнаСуспільствоПодії

Влада заборонила перевозити в/з ОРДЛО товари вартістю понад 10 тис. гривень

Вага вантажу не повинна перевищувати 75 кг.

Влада заборонила перевозити в/з ОРДЛО товари вартістю понад 10 тис. гривень
Фото: Макс Левин

З 1 квітня заборонено переміщати через лінію розмежування на Донбасі товари сумарною вартістю понад 10 тис. гривень і сумарною вагою понад 75 кг на одну людину.

Про це йдеться в наказі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб №39 від 24 березня, який набув чинності з 1 квітня (дня офіційного опублікування).

Також цим документом затверджено перелік товарів, дозволених для переміщення в/з гуманітарно-логістичних центрів і через лінію розмежування.

У нього включено: борошно, хлібобулочні та макаронні вироби, крупи, м'ясо, риба і морепродукти, ковбасні вироби, молочні продукти, яйця, цукор, соняшникова олія, сіль, прянощі, овочі, фрукти, кондитерські вироби та діабетичні товари харчового призначення.

Серед непродовольчих товарів: побутова хімія, письмове та канцелярське приладдя, книги, періодичні видання, товари особистої гігієни й індивідуальні косметичні засоби, одяг, взуття, дрібна побутова техніка, ліки (не більш ніж 5 упаковок або одиниць кожного найменування) і медичні вироби, призначені для забезпечення життєдіяльності людини та контролю її стану.

З підакцизних товарів дозволено провозити 200 цигарок (або 250 г тютюну), 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних алкогольних напоїв.

Серед товарів, які можуть зарахувати до особистих речей громадян: платіжні картки (не більш ніж 3 одиниці), один фотоапарат, кіно-, відеокамера, телевізор, переносний персональний комп'ютер, не більш ніж 3 флеш-карти, не більш ніж 2 мобільні телефони і переносні музичні інструменти, один переносний звуковідтворювальний пристрій (магнітофон, диктофон, програвач компакт-дисків), а також 0,5 л туалетної води і 100 г парфумерії.

Нагадаємо, 14 березня набув чинності порядок переміщення товарів через лінію розмежування на Донбасі, затверджений Кабміном. Ним вводиться заборона на переміщення товарів, крім певних винятків. Їх мало затвердити Міністерство з питань тимчасово окупованих територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram