ГоловнаСуспільствоПодії

У вбивстві дружини екс-голови УМВС у Рівненській підозрюють тернопільського прокурора

29-річний Ігор Чайка, який нібито стріляв учора, є сином пораненого від першого шлюбу.

Поліція Рівненщини назвала підозрюваного в убивстві адвоката Віти Шаблій і в пораненні екс-начальника обласної міліції В'ячеслава Чайки.

Як повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області Сергій Волков, причетним до вчинення цього злочину може бути старший син потерпілого від першого шлюбу.

"Після розлучення між 55-річним чоловіком і його колишньою дружиною з дітьми складалися напружені і неприязні стосунки. За попередньою версією, син чотири рази влучив у батька з вогнепальної зброї і вбив його дружину. Протягом проведення огляду місця події поліцейські вилучили гільзи від пістолета", - йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Рівненської області.

Саме син, швидше за все, і стріляв у свого батька і в 43-річну адвоката Віту Шаблій. "29-річний Ігор Чайка, який нібито стріляв вчора, є сином пораненого від першого шлюбу. Крім того, він є прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Тернопільської області. Чоловік одружений, має сина і проживає в Тернополі", - розповів Рівне вечірнє високопосадовий чиновник.

Фото: rivnepost.rv.ua

Відомо, що вбивця здійснив багато пострілів. У жінку-адвоката стріляв зблизька. Поранення було в шию і груди. У В'ячеслава Чайки, який зараз у тяжкому стані в лікарні, - бічні поранення грудної клітини та живота. За словами Волкова, куля зачепила діафрагму.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Поліцейські проводять додаткові слідчі дії і розшукові заходи для встановлення зловмисника.

У будинку на вулиці Жуковського в Дубні, де сталося вбивство, за даними поліції, свого часу жив колишній правоохоронець В'ячеслав Чайка зі своєю першою дружиною. Тепер в будинку ніхто не проживає, господар тільки навідувався в нього, щоб підтримувати господарство.

У Шаблій і В'ячеслава Чайки є 18-річний син.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram