ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 15 разів порушили перемир'я з початку доби

Поранено одного військового.

Бойовики 15 разів порушили перемир'я з початку доби
Фото: Макс Левин

Незважаючи на домовленості Тристоронньої групи про припинення вогню, російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій Збройних Сил України. З початку доби бойовики 15 разів порушили "режим тиші" на Донбасі. Одного українського військового поранено.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні.

Найбільшу активність противник виявляв на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях морських піхотинців у районі Павлополя. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілював захисників Водяного.

"На одному з будинків населеного пункту Саханка, який розташований на тимчасово непідконтрольній Україні території, ворог, піднявши прапор нашої держави, зі стрілецької зброї обстрілював морських піхотинців поруч із Широкиним", - йдеться в повідомленні.

На Донецькому напрямку найбільшу кількість обстрілів зафіксовано в Авдіївці, захисників якої ворог накривав вогнем мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Зі станкового протитанкового гранатомета противник вів вогонь по позиціях поблизу Новоселівки Другої, з ручного протитанкового гранатомета обстрілював опорні пункти в районі Зайцевого.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по позиціях поруч з населеним пунктом Кримське.

За даними штабу АТО, незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці строго дотримувалися "режиму тиші" і не відкривали вогонь у відповідь.

Як повідомляли, чотирьох військових поранили в перший день чергового перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram