Міністерство оборони України просить військовослужбовців самостійно перевіряти якість харчування в їдальнях військових частин. Про це йдеться у повідомленні на сайті МОУ.
Міністерство перерахувало вимоги до подачі їжі, яких повинні дотримуватися у їдальнях з метою підвищення якості харчування та обслуговування, а саме:
- У кожній їдальні має бути розкладка продуктів (меню), в якій вказано асортимент страв, і фактичний вихід порції;
- Розкладка продуктів має бути різноманітною;
- Розкладка розміщується на місці контролю;
- Зміни в розкладці продуктів проводяться тільки за письмовим дозволом командира, яке відбивається на розкладці;
- Місце контролю має бути обладнане вагами, з промаркованим посудом, де вказано вагу контрольного посуду;
- Бажано зважувати відразу 10 порцій страв, які видаються порційно;
- У їдальні має бути чисто;
- Зовнішній вигляд персоналу має бути охайним;
- Також вам треба бути впевненим, що ви перебуваєте на продовольчому забезпеченні. Для цього мусите уточнити у свого безпосереднього командира (начальника), чи поставив він вас на забезпечення. Якщо ні - звертайтеся на "гарячу лінію", - сказано в повідомленні.
Також у міністерстві просять солдатів дзвонити на "гарячу лінію" Тилу у разі нестачі їжі - коли продуктів подається менше за норму; і у разі невідповідності їдальні санітарним нормам.
Телефони "гарячої лінії": єдиний номер (дзвінки безкоштовні по Україні) 0 800 507 3090 800 507 309 FREE, або оперативний черговий по Тилу, тел. (044) 483-59-63(044) 483-59-63, (044) 483-59-63(044) 483-59-63. Усі дзвінки анонімні.
Як повідомлялося, Міноборони попросило у Кабміну ще 8 млрд гривень.