ГоловнаСуспільствоВійна

У шістьох містах відкриють центри психологічної допомоги для дітей переселенців

"Карітас України" оголосив про початок нового проекту.

У шістьох містах відкриють центри психологічної допомоги для дітей переселенців

Благодійна організація "Карітас України" на початку червня відкриє центри соціально-психологічної допомоги для дітей вимушених переселенців у шістьох містах: у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Слов'янську, в Одесі та у Святогірську.

Центри "Простір, дружній до дитини" працюватимуть для дітей віком від 3 до 12 років. "Передусім наша діяльність спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям. Такі центри - це комфортний простір для їхнього спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, є передумовою для зниження почуття гніву і тривоги. Додатково, щоб сприяти кращій соціалізації переселених із зони збройного конфлікту, близько 25% підопічних становитимуть місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей", - розповіла Ксенія Буханець, керівник мережі дитячих центрів.

Психосоціальну допомогу тут надаватимуть професіонали, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Загалом проект охопить понад 1500 дітей. Передбачають, що "Простори, дружні до дитини" працюватимуть з 1 червня до кінця 2015 року.

Адреси центрів:   

Київ, вул. Микитенка, 7б (відкриття - 8.06)    

Харків, вул. Мироносицька, 10 (відкриття - 8.06)    

Дніпропетровськ, вул. Сєрова, 4 (відкриття - 5.06)    

Слов'янськ, вул. Юних Комунарів, 81  (відкриття - 5.06)    

Одеса, вул. Бєлінського, 5 (відкриття - 5.06)    

Святогірськ, вул. Островського, 21 (відкриття - 1.06)

Мережу дитячих центрів через "Карітас України" фінансує Католицька служба допомоги на кошти уряду США і "Карітас Австрії".

Крім індивідуальних і групових консультацій і сесій, центри будуть надавати підтримку дистанційно через телефони "гарячої лінії".

Проекти "Карітас України" спрямовані на допомогу сім'ям з дітьми, які постраждали від гуманітарної кризи на сході України. Протягом останнього року на базі регіональних організацій у 12 областях забезпечено опіку та надання гуманітарної допомоги понад 60 тисяч осіб. Увагу зосереджено на найбільш нужденних категоріях: неповнолітні діти, вагітні та годуючі жінки, літні люди, люди з особливими потребами, хронічні хворі, сім'ї з одним годувальником, одинокі матері/батьки, багатодітні сім'ї.

Допомогу для втілення масштабних проектів "Карітас України" надають зарубіжні партнери: уряди США, Польщі, Німеччини, Євросоюзу, також "Карітас" Чехії, Швейцарії, Франції, Канади, Іспанії, Німеччини, Польщі, США. Всього за останній рік на подолання гуманітарної кризи "Карітас України" направив близько 5 млн євро. "Карітас України" координує діяльність і співпрацює з іншими неурядовими організаціями, такими як Дитячий фонд ООН (UNICEF), Офіс з координації гуманітарних ситуацій (UNOCHA), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR), Комісія з гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO), Всесвітня продовольча програма (WFP), також з органами державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram