ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські військові захопили український прикордонний пункт "Крим-Кубань", - Держприкордонслужба

Автобуси і вантажівки з озброєними людьми прорвалися в Україну через Керченську переправу

Російські військові захопили український прикордонний пункт "Крим-Кубань", - Держприкордонслужба
Фото: dpsu.gov.ua

Військовослужбовці Російської Федерації захопили український прикордонний пункт пропуску "Крим-Кубань".

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України. "Близько 19:00 3 березня в пункт пропуску для поромного сполучення "Крим-Кубань" на в'їзд в Україну прибув паром "Єйськ". Під час прикордонного контролю двох мікроавтобусів в одному з них було виявлено 7 озброєних автоматичною зброєю і пістолетами людей", - йдеться в повідомленні відомства.

За повідомленням Держприкордонслужби, дозволу на ввезення в Україну вогнепальної зброї в цих осіб не було.

"Вимоги прикордонного наряду про заборону ввозити в Україну вогнепальну зброю були проігноровані. З прибуттям зазначених транспортних засобів з боку України в пункт пропуску увірвалися 10 озброєних автоматами і кулеметами військовослужбовців ЧФ РФ, які відтіснили прикордонний наряд і зайняли вогневі позиції по периметру", - йдеться в повідомленні.

На наступному поромі в пункт пропуску "Крим- Кубань" прибули три вантажні автомобілі "КамАЗ" з озброєними людьми, повідомили прикордонники.

"Ігноруючи всі законні вимоги прикордонного наряду  ті військові  які вже перебували в пункті пропуску  погрожуючи прикордонникам застосуванням зброї  відтіснили їх від порому, а автомобілі знову прорвалися через пункт пропуску в бік України", - додали в Держприкордонслужбі.

У відомстві повідомили, що група озброєних осіб у мікроавтобусах і "КамАЗі" із застосуванням фізичної сили захопили місце дислокації відділу прикордонної служби "Керч".

"Своїми діями російські військові перешкоджають здійсненню пропускних операцій і ускладнюють виконання відповідних міждержавних угод", - додали в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, сьогодні Україна посилила контроль на кордоні з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram