ГоловнаПолітика

НСЗУ закликала керівництво країни не дрпустити позаконкурсного призначення глави Нацслужби здоров'я

У МОЗ вирішили обирати главу Служби без конкурсу.

НСЗУ закликала керівництво країни не дрпустити позаконкурсного призначення глави Нацслужби здоров'я

Команда Національної служби здоров'я України закликає президента Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти проведенню відкритого конкурсу на посаду глави НСЗУ і не допустити позаконкурсного призначення глави Служби.

"Главою НСЗУ має бути призначено гідного кандидата, здатного взяти на себе відповідальність за справедливий розподіл 86 млрд грн програми медичних гарантій (ПМГ) в інтересах 37 млн осіб, ефективне управління ПМГ в умовах пандемії COVID-19, збереження і подальший розвиток незалежного державної установи", - йдеться у відкритому зверненні колективу НСЗУ.

У НСЗУ підкреслюють, що в результаті конкурсу головою Нацслужби має бути призначено "професіонала, здатного гідно продовжити трансформацію системи охорони здоров'я України заради здоров'я громадян, створення належних умов праці медпрацівників, забезпечення прозорого і ефективного використання коштів платників податків, які направляються на медобслуговування пацієнтів".

Колектив Нацслужби здоров'я нагадує, що 20 травня 2020 року міністр охорони здоров'я відхилив усі пропозиції кандидатур на посаду голови Національної служби здоров'я України, які брали участь у конкурсі.

Нагадаємо, що найбільшу кількість балів на конкурсі у січні набрала в.о. глави НСЗУ Оксана Мовчан, на другому місці - заступник голови НСЗУ Наталія Рябцева, на третьому - директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

22 травня на порталі вакансій державної служби з'явилося оголошення про пошук кандидатів на посаду глави НСЗУ. Подати документи можна до понеділка, 25 травня, тобто усього два дні - або в день оголошення вакансії, або у понеділок. Керівника НСЗУ обиратимуть без конкурсу.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко звільнився наприкінці 2019 року, відтоді службою керує його заступниця Оксана Мовчан.

Сьогодні Петренко заявив, що візьме участь у відборі на посаду глави НСЗУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram