ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" розповіли про порядок денний позачергового засідання Ради

Депутати розглянуть законопроєкти для МВФ і проти коронавірусу.

У "Слузі народу" розповіли про порядок денний позачергового засідання Ради
Евгения Кравчук на заседании комитета
Фото: facebook/Yevheniya Kravchuk

Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла про порядок денний позачергового засідання Верховної Ради, наміченого на понеділок, 30 березня.

В ефірі "Україна 24" в суботу ввечері Кравчук повідомила, що депутати розглядатимуть пакет "антикоронавірусних" законопроєктів, а також два законопроєкти, потрібні для отримання фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду.

"Порядок денний можна поділити на кілька великих блоків. Перший - це законопроєкти з антикоронавірусного пакета. Один стосується так званих ліків off label. Ми всі багато читаємо в медіа, що в Італії, Іспанії, інших країнах застосовують ліки, які не мали б застосовуватися проти грипу, але вони дають позитивний результат. Тому ми хочемо дати можливість українським медикам використовувати ці препарати, якщо пацієнт або його рідні не проти", - розповіла Кравчук.

"Також є законопроєкт, який зараз фіналізується і, я гадаю, скоро буде зареєстрований компромісний законопроєкт від більшості фракцій і груп. Він стосується економічної підтримки передусім тих бізнесів, які нині найбільше потерпають. Це туристична галузь, малий бізнес - ті, які страждають насамперед. Там будуть податкові пільги, зокрема буде окремий пункт, який стосується спиртової галузі, щоб виробники антисептиків отримали ослаблення по акцизу до 31 травня", - повідомила депутат.

"Також є великий блок, який нам потрібен для співпраці з міжнародними фінансовими інститутами. Це дуже важливо, оскільки й у квітні, і в травні чималі суми виплати за зовнішнім боргом. Відповідно, для макрофінансової стабільності нам потрібно буде ухвалити законопроєкт про банки й земельну реформу в новому форматі", - сказала вона.

У "Слузі народу" розраховують, що  720 правок, які залишилися, до законопроєкту про земельну реформу будуть зняті з розгляду. Натомість фракція згодна дозволити продаж землі тільки власникам паїв, а ліміт концентрації знизити до 100 га в одних руках.

Кравчук також додала, що засідання відбудеться в залі пленарних засідань. Депутати, ймовірно, будуть в окулярах, масках і рукавичках.

"З огляду на те, що в нас буде достатньо великий перелік питань, який потрібно розглянути, доцільніше це зробити в залі Верховної Ради", - сказала вона.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram