ГоловнаПолітика

Іонушас переадресував Зеленському питання про його призначення генпрокурором

"На фракції це питання дійсно порушувалося".

Депутат Верховної Ради Сергій Іонушас з фракції "Слуга народу" сказав, що питання з його призначенням генеральним прокурором залежить від президента Володимира Зеленського.

Про це він сказав в коментарі журналістам після того, як Верховна Рада висловила недовіру генпрокурору Руслану Рябошапці.

"Це питання залежить виключно від суб'єкта подання. Суб'єктом подання згідно з Конституцією України та законодавством є президент Зеленський Володимир Олександрович", - сказав депутат.

Іонушас депутат, що із Зеленським після останнього засідання фракції "Слуги народу" не спілкувався.

"На фракції це питання дійсно піднімалося, і якщо ви бачили, були коментарі з боку Давида Арахамії, Олександра Корнієнка", - сказав він.

Нагадаємо, що Сергій Іонушас до обрання у Верховну Раду співпрацював зі студією "Квартал 95" як юрист. Входив в команду радників і експертів президента України Володимира Зеленського в ролі експерта з питань правосуддя. Був довіреною особою Володимира Зеленського в ЦВК на виборах президента України 2019 року.

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання від партії "Слуга народу" номером 38 в списку як позапартійний. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram