ГоловнаПолітика

Гончарук про роботу свого Кабміну: ми заклали фундамент для перезавантаження країни

"Шість місяців - це дуже короткий термін, щоб оцінювати результати будь-якого уряду"

Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що шість місяців - занадто короткий термін для того, щоб оцінити результати робота Кабінету Міністрів, але його уряд "заклав фундамент" для роботи наступників.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Шість місяців - це дуже короткий термін, щоб оцінювати результати будь-якого уряду. Хоча окремі результати нашої з вами роботи українці вже бачать у платіжках. За цей період ми заклали фундамент для перезавантаження країни - рекордно низька інфляція, рекордно вигідне розміщення єврооблігацій. Анбандлінг "Нафтогазу", запуск рекордної приватизації, перші концесійні конкурси, доступні кредити для підприємців. Усе це ми почали разом з вами. І це потрібно продовжувати", - зазначив Гончарук.

Він також заявив, що в його уряді не було корупції і Кабмін "системно з нею боровся з першого дня до останнього".

"У вересні журналісти запитали мене про боротьбу з корупцією і навели приклад "Центренерго". Я пообіцяв, що до кінця опалювального сезону ми вирішимо це питання - і ми це зробили. Рішення щодо цієї компанії вже прийнято. Разом з цим - ми змінили менеджмент ще у десятках інших державних компаній, які роками були корупційними годівницями (ОПЗ, Енергоатом, Артемсіль тощо). Незважаючи на статуси і прізвища. Правила однакові для всіх ", - додав Гончарук.

Фото: Макс Требухов

На його думку, Кабмін прийняв ряд складних рішень, через що його "атакувала" стара система.

"Тому нас атакували особливо наполегливо в останні місяці. Попри опір старої системи, наш уряд прийняв десятки важких рішень. Але на шляху змін не можна робити крок вперед і два кроки назад", - підкреслив Гончарук і додав, що незалежно від статусу він "працюватиме на те, щоб Україна була успішною".

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Гончарука і його уряд.

Чутки про те, що президент Володимир Зеленський шукає нового прем'єр-міністра, з'явилися наприкінці лютого. Спочатку говорили, що цю посаду може обійняти Сергій Тігіпко, але у підсумку її вирішили віддати віцепрем'єру Денису Шмигалю.

Гончарук заявив, що не писав ніяких заяв про звільнення, а його "звільняють, скільки він себе пам'ятає". Але невдовзі після цього Зеленський скликав парламент на позачергове засідання на 16:00 4 березня для розгляду, у тому числі, кадрових питань. 3 березня стало остаточно відомо, що Зеленський пропонує призначити прем'єром Шмигаля і ґрунтовно поміняти склад Кабміну.

Виступаючи у Раді 4 березня, Зеленський похвалив уряд Гончарука, але зазначив, що "не красти - недостатньо". "Цей уряд - нових облич, але облич - недостатньо, потрібні нові мізки і нові серця", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram