ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном

Вони дали спільну пресконференцію.

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном
Фото: Скриншот

До Києва з офіційним візитом прибув прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен. Політик зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і взяв участь у спільній пресконференції.

"Ми сподіваємося на зміцнення наших відносин, особливо в інвестиціях. Експорт України сягнув рекордних показників", - зазначив Льовен.

Прем'єр-міністр підкреслив, що розкрити потенціал співпраці між країнами можна буде за умов зусиль України у встановленні верховенства права, боротьбі з корупцією та в регулюванні впливу олігархату.

Він також прокоментував конфлікт між РФ і Україною і зазначив, що тепер черга Росії виконувати свої зобов'язання. Він підкреслив, що Швеція буде наполягати на продовженні санкцій, допоки Росія не припинить свою агресію.

Зеленський зі свого боку назвав Швецію одним з найбільших торгових партнерів України у Північній Європі і важливим інвестиційний партнером.

"В Україні відкриваються нові можливості для інвестицій, і до нас приходять відомі на весь світ шведські бренди, як H&M та ІКЕА", - зауважив голова держави.

Нагадаємо, Швеція щорічно виділяє близько 240 млн шведських крон (приблизно 25 млн дол. США) на підтримку процесу реформ в Україні. Шведська підтримка орієнтована на зміцнення демократії та на ефективне державне управління, права людини, гендерну рівність, навколишнє середовище та енергоефективність, а також імплементацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram