ГоловнаПолітика

Адвокат Порошенка натякнув на порушення Конституції генеральним прокурором

"Генеральний прокурор публічно обіцяв "не анонсувати підозр" і повинен тримати слово".

Адвокат Порошенка натякнув на порушення Конституції генеральним прокурором
Фото: prm.ua

Натяки про справи, де Петро Порошенко "може мати інший статус, а не свідка" - є посяганням на честь і гідність п'ятого президента України, а отже - порушенням Конституції. Про це заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у своєму блозі на "Українській правді" у відповідь на слова генерального прокурора Руслана Рябошапки.

"Відповідно до статті 105 Конституції України, звання Президента України охороняється законом і зберігається за ним довічно", - зазначив адвокат.

"Зовсім нещодавно генеральний прокурор публічно обіцяв "не анонсувати підозр" і повинен тримати слово. Натяки про справи, де Петро Порошенко "може мати інший статус, а не свідка" - є посяганням на честь і гідність П'ятого президента України, а отже - порушенням Конституції. І нарешті, про нібито "запланований на п'ятницю допит Порошенка у справі про Іловайську трагедію. Повідомляю, що Петро Порошенко ніяких викликів на допит не отримував. Окрім того, на 15 листопада 2019 року заплановані пленарні засідання Верховної Ради України", - зазначив Головань.

Також, за словами адвоката, Петро Порошенко готовий надати власноручні свідчення, про що працівників прокуратури повідомлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram