ГоловнаПолітика

Нацрада призначила позачергову перевірку телеканалу NewsOne

Ведучий Коцаба закликав "київську владу" покаятися за війну на Донбасі.

Нацрада призначила позачергову перевірку телеканалу NewsOne
Фото: newsone.ua

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 14 листопада призначила позачергову перевірку ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsOne) за підсумками моніторингу ефіру.

Про це йдеться на сайті Нацради.

Підставою для перевірки стали висловлювання Руслана Коцаби (звинувачений у державній зраді блогер) у передачі "Я так думаю" від 5 листопада.

Серед іншого він говорив таке: "Незаконне збагачення і було метою цих «євромайданівських бариг». А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т.п. Відповідно, повсталий Донбас спробували підкорити за допомогою танків і авіаційних бомб. Це правда, її нікуди дівати. Вона повинна бути озвучена, саме тут, на рівні київському, київська влада повинна визнати, що використання Збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності".

Нагадаємо, 5 вересня Нацрада розглянула матеріали позапланової перевірки ТОВ "Новини 24 години" (супутниковий телеканал NewsOne), визнавши численні та неодноразові порушення мовником законодавства в частині розпалювання ворожнечі та ненависті.

У зв'язку з цим було прийнято рішення звернутися в Окружний адміністративний суд Києва з проханням анулювати ліцензію.

З осені 2018 року NewsOne належить Тарасу Козаку, близькому соратникові Віктора Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram