ГоловнаПолітика

Ар'єв про глузування над Гонтаревою: "Те, що ця ситуація асоціюється з президентом, неприпустимо"

Депутат вважає невипадковою появу ексголови НБУ в номері "95 кварталу".

Ар'єв про глузування над Гонтаревою: "Те, що ця ситуація асоціюється з президентом, неприпустимо"
Фото: facebook.com/PrismUA

Реакція Ігоря Коломойського на номер студії "Квартал 95", в якому пролунала пісня про згорілий будинок ексголови НБУ Валерія Гонтаревої, підтверджує невипадковість глузування. Таку думку висловив депутат від партії "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв.

"Сьогодні свідома частина суспільства обурилася діями "Кварталу" - але є ті, хто аплодує цьому дійству. Адже для них Гонтарева «винна» в їхніх безголових кредитах у доларах «по 8», у жадібності до роздутих відсотків депозитів у схематичних збанкрутілих банках. І цинічне «браво» від Коломойського підтверджує невипадковість цієї насмішки. Одних об'єднує справедливе обурення, тому що для бруду використовували символ. Зловтіха об'єднує інших - диви, як їх зробили ще раз!

Через висміювання суспільству намагаються нав'язати уявлення про «справедливість» без моралі. Коли всі засоби добрі, стираються межі пристойності і людяності для вивільнення інстинктів і примітивних рефлексій. Знелюднити і принизити одних при одночасному піднесенні інших. Стиль "Кварталу" якраз такий: висміювання і катарсис з пафосним посилом наприкінці. Саме цю технологію використовували більшовики перед заходом в Україну в 1918-20 роках, саме ці засоби використовуються для створення внутрішнього протистояння на потрібній території. Саме тому для цього беруть не районний хор самодіяльності, а символічний, заснований гетьманом Скоропадським у 1918-ому, в один час з симфонічним оркестром і українською Академією наук, хор імені Григорія Верьовки. І ганьба, що керівництво цього символу не має сміливості сказати «ні»", - написав Ар'єв у фейсбуці.

На думку депутата, зараз відбуваються процеси розколу суспільства, схожі на 2004 або 2013.

"Те, що вся ця історія асоціюється з президентом і його бізнес-партнером, є неприпустимою обставиною. Адже вони беруть участь у розколі. Справжньому, послідовно створюваному і глибокому, а не придуманому завсідниками соцмереж під гаслом «Не нагнітай!». Ця історія повинна мати відповідні наслідки і для «жартівників», і для підспівувачів, якщо ми не хочемо, щоб інші наслідки були для країни і розкол суспільства продовжився", - зазначив Ар'єв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram