ГоловнаПолітика

Конгресмени США звинуватили Помпео в перешкоджанні розслідуванню "української справи"

Конгресмени вважають, що Помпео залякував свідків.

Конгресмени США звинуватили Помпео в перешкоджанні розслідуванню "української справи"
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Лідери трьох комітетів Палати представників Конгресу США звинуватили держсекретаря Майка Помпео в залякуванні свідків і заявили, що це незаконно і "є доказом обструкції". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву конгресменів.

З відповідною заявою виступили голова комітету із закордонних справ Еліот Енгель, комітету з розвідки Адам Шифф і комітету з нагляду Елайджа Каммінгс.

Конгресмени попередили, що дії держсекретаря будуть розглядатися як перешкоджання розслідуванню, що його ініціювала Палата представників з метою прийняття рішення про імпічмент президента.

"Будь-які спроби залякати свідків, у тому числі співробітників держдепартаменту, або перешкодити їм дати свідчення в Конгресі є незаконними і вважатимуться доказом перешкоджання розслідуванню у справі про імпічмент", - йдеться в заяві.

Вони також заявили, що і сам Помпео може стати свідком, якщо буде підтверджено, що він був присутній під час телефонної розмови Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, зміст якої став приводом для розслідування.

Нагадаємо, телефонна розмова Зеленського з Трампом стала приводом для початку процедури імпічменту американського президента. Трампа підозрюють у тому, що він попросив Зеленського розслідувати діяльність Хантера Байдена, сина одного з головних його суперників на виборах у 2020 році.

Опублікована розшифровка розмови не була дослівною, а складеною на підставі записів тих співробітників спецслужб і членів Ради Нацбезпеки США, які були присутні під час розмови. Дослівна стенограма, за даними інформатора з ЦРУ, міститься на добре захищених серверах з надсекретними документами.

1 жовтня повідомляли, що Держсекретар США Майк Помпео міг бути серед чиновників адміністрації, які слухали телефонну розмову Зеленського і Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram