ГоловнаПолітика

Зеленський прийшов у Раду для обговорення "формули Штайнмайєра" (оновлено)

Відкриття пленарного засідання відклали.

Зеленський прийшов у Раду для обговорення "формули Штайнмайєра" (оновлено)
Фото: Михаил Палинчак

Президент Володимир Зеленський вранці 2 жовтня прийшов на зустріч з фракцією "Слуга народу", вона відбудеться у Верховній Раді.

Про це повідомили джерела LB.ua.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив нардепів зі своєї фракції, що перед ними Зеленський проведе зустріч з главами парламентських фракцій.

У зв'язку з візитом Зеленського відкриття засідання Верховної Ради довелося затримати.

Фото: Ганна Стешенко

Віцеспікер Руслан Стефанчук вийшов до президії після 10:00, коли за планом має починатися ранкове засідання, і повідомив, що воно відкладається. "На правах оголошення повідомляю, що з технічних причин ми відкладаємо початок засідання", - сказав він.

Депутати зі "Слуги народу" почали заходити до зали тільки о 10:45. Тоді ж у президії також з'явився спікер Дмитро Разумков. Він є представником команди Зеленського, але формально не входить у фракцію.

Фото: Ганна Стешенко

Фото: Ганна Стешенко

Фото: Ганна Стешенко

За даними LB.ua, на зустріч з фракцією прийшов не тільки Зеленський, а й глава Офісу президента Андрій Богдан. Президент переконував депутатів у тому, що "формула Штайнмайєра" не загрожує територіальній цілісності, а вибори будуть проведені тільки після виведення російських військ з Донбасу.

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську представники Тристоронньої контактної групи і бойовиків "ДНР" і "ЛНР" узгодили імплементацію так званої "формули Штайнмайєра" в українське законодавство. Україна відмовилася ставити підпис під одним документом з представниками бойовиків, тому це було зроблено у вигляді окремих листів на адресу ОБСЄ, однієї зі сторін ТКГ.

Формула передбачає набуття чинності особливого статусу для Донбасу у день позачергових місцевих виборів на тимчасовій основі. Закон продовжить діяти на постійній основі, у разі якщо у підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде заявлено про демократичність виборів, які відбулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram