ГоловнаПолітика

Міністр Кабміну Дубілет розкритикував обов'язкову згоду громадян на опрацювання персональних даних

Дубілет має намір "позбутися згоди, де це можливо".

Міністр Кабміну Дубілет розкритикував обов'язкову згоду громадян на опрацювання персональних даних
Фото: Сергей Нужненко

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет розкритикував згоду на опрацювання персональних даних громадян, яку необхідно надавати під час передачі особистих даних державним органам або приватним компаніям. Про це Дубілет написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Є один документ, який мене просто бісить - згода на опрацювання персональних даних. Громадяни змушені заповнювати його в разі найменшого чхання. Ви не подумайте, я шаную GDPR і Закон про захист персональних даних. Але яку заяву ви не заповнювали б, висока ймовірність, що вас попросять навздогін до нього заповнити і цей документ", - написав міністр.

Дубілет зазначив, що хоче позбутися цього документа, де це можливо.

"Здавалося б, якщо ви заповнюєте якийсь папірець, ви тим самим маєте на увазі, що ваші дані будуть "опрацьовані", правильно? Ну або добре, якщо так уже й важливо брати згоду, то можна дописати її в кінці документа, а не підсовувати окремим аркушем? Хочу цієї заяви, де можливо, позбутися", - написав міністр.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року кіберполіція встановила чоловіка, який продавав персональні дані клієнтів банку в інтернеті. Раніше Конституційний Суд заборонив Міністерству фінансів збирати персональні дані під час верифікації соцвиплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram